COLIBRI Дизел / Плин – 1.6t, 2t, 2.5t

• Дизел и плин - мотор VW /Германија/ 
• Италијанска трансмисија Graziano Transmissioni 
• Висини на подигнување од 2.8 до 6.5 метри

 PDF Спецификација

COLIBRI Diesel - Gas Forklift

Трансмисија

• Хидродинамична со една брзина / со две брзини - GRAZIANO 
• Регулирање на движењето без степени 
• Лесно тргнување 
• Јачина и долготрајност 
• Работа при тешки оперативни услови 
• Лесна поддршка и сервис 
• Тим на моќност / Power take off /

 

Мотор VW

• Четирицилиндров
• Резерви на моќност 
• Еколошки 
• Заштеда на гориво 
• Работа при тешки оперативни услови 
• Лесна поддршка и сервис 
• Сервизиране од сервизите на VW по светот
во текот на периодот на гаранциjа

Систем на моторот

• Јачина 
• Товарен капацитет 
• Безбедност 
• Работа при тешки оперативни услови 
• Вградени работни и паркинг кочници 
• Лесна поддршка и сервис 
• Делови

 

Систем на подигнување

• Јачина, цврстина, долготрајност 
• Одлична видливост 
• Широк опсег 
• Разни висини на повдиганe - симплекс, дуплекс, триплекс 
• Делови: HOESCH, LIBE

Шасиjа

• Јачина, цврстина и долготрајност 
• Компактност 
• Компјутерско моделирање и тест со методот FEM 
• Патентно заштитено преку: контрола на квалитетот на металите и заварените места

 
COLIBRI Diesel - Gas Forklift

Хидрауличен систем

• Лесна обработка на товарите 
• Филтрирање на маслото до 0,12 mm 
• Делови: WALVOIL, HYDAC, HANSAFLEX, BLAGOСистем за сопирање

• Сигурно сопирање при минимален напор 
• Безбедност и ергономичност 
• Серво засилувач FAG 
• Мокри дискови кочници

 

Систем за управување

• Јачина и безбедност 
• Висока маневреност 
• Едноставна конструкција 
• Лесна поддршка

Позиционер израмнувач

• Интегриран во конструкцијата 
• Лесна и удобна маневра
• Сигурен

 
COLIBRI Diesel - Gas Forklift

Електронско осветлување, сигнализација, безбедност

• Наменет за движење по патиштата и работа во неосветени површини 
• Звучна сигнализација за заден потег 
• Ротирачка ламба за сигнализациjа 
• Седиште со појас 
• Делови: HELLA, AMP, Grammer

 

Заменливи објекти / опции /

• Виљушкар израмнувач 
• Позиционер 
• Позиционер израмнувач 
• Спајалици за ролни и бали 
• Туркачи
• Ротатор 
• Продолжувачи за виљушкар и сè што ви треба

Кабина / опција /

• Се преместува настрана 
• Луксузна 
• Мека PVC 
• Полукабина 
• Добра видливост 
• Ергономичка 
• Безшумна

 

Gallery COLIBRI Diesel/Gas

Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
Image Caption
TOP