Спонзорство

Херку поддржува една од фудбалските школи на Пловдив - ФК "Тракија" со докажани тренъори - Георги Разлошки и Слави Славов, при што им обезбеди опрема - официјални дресови и дресови за тренирање, тренерки. Со оваа своjа иницијатива фирмата помага во растењето на здрава генерација во градот и во изградбата и воспитувањето на нашите деца со квалитети, кои што само спортот може да им ги даде - посилни, отпорни и борбени.

Желбата на фирма Херку е и за во иднина да продолжи да ги поддржува децата од Пловдив, главно во обидите за проширување на спортот - со ставање на акцент на развојот на ученичкиот спорт, одржување на фудбалски настани и работата во детско - младинското училиште.

TOP